Skip to main content
30 maj 2024

SM-guld för Liam Elhaddad som blev Årets hantverkare 2024

Av nästan 39.000 UF-företagare i Sverige är Liam Elhaddad från LE Woodworking (Falkenbergs Gymnasieskola) bäst av alla på att ta tillvara på sin yrkeskunskap och yrkesskicklighet i sitt hantverk. Vid SM i Ung företagsamhet 2024 kammade Liam hem SM-guldet i den stenhårda konkurrensen under onsdagsskvällens prisutdelning om Årets hantverkare i Sverige. 
 

Årets SM i Ung företagsamhet genomfördes i år på Svenska Mässan i Stockholm. Liam Elhaddad från UF-företaget LE Woodworking vann tidigare i vår priset i kategorin Årets hantverkare under Hallands regionala UF-mässan på Halmstad Arena. Nu är han alltså bäst i Sverige genom sitt SM-guld i kategorin Årets hantverkare.

”Det känns otroligt. Jag var inte förberedd på det eftersom det är många företag med fina produkter också. Men jag känner att jag har hållit på länge och vet att mina produkter är kvalitet. UF-året har lärt mig att knyta kontakter med företag, samtala med andra personer och ta hand om kunder på ett bra sätt." säger Liam Elhaddad direkt efter att han mottagit priset.

Liam driver UF-företaget LE Woodworking där han på ett hållbart sätt, både material- och kostnadsmässigt, tillverkar olika detaljer i trä med hög kvalitet, huvudsakligen skärbrädor men även glasunderlägg, grytunderlägg och ost/tårtspadar utav restprodukter från skärbrädorna. Han går tredje året på Teknikprogrammet på Falkenbergs Gymnasieskola.

Årets Hantverkare 2024 1

Juryns motivering för Årets hantverkare löd:

”Vinnaren för Årets Hantverkare 2024 har visat enastående kreativitet och hantverksskicklighet genom att tillverka mycket högkvalitativa produkter. Kombinationen av robust design och djup förståelse för materialets egenskaper har lett till ett utbud som imponerar med hållbarhet, funktionalitet och estetisk elegans. Vinnarens engagemang för kvalitet och innovation, tillsammans med en stark affärsstrategi och entreprenörsanda, har gjort företaget till en värdig vinnare. Det är med stor glädje vi presenterar årets vinnare: LE Woodworking UF och Liams skärbrädor av limmat ändträ och andra fantastiska träprodukter.”