Offentliga rummet gör succé - men fler idéer från företagarna önskas

Henrik Olsson lyssnar på förslagen från en förskoleklass utanför Offentliga rummet.
Sen i måndags och fram till och med söndag sitter Falkenberg kommuns utvecklingsledare för stadskärnan Henrik Olsson på Rörbeckstorget i ett inglasat vardagrum. Här tar han emot idéer på hur Falkenbergs stadskärna kan och bör utvecklas och han vill se fler förslag från Falkenbergs entreprenörer.

— Jag vet att företagarna och invånarna i Falkenberg sitter på en massa bra idéer om hur de vill utveckla Falkenberg och jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att komma hit och lämnar sina förslag under de återstående dygnen, säger Henrik Olsson.
 
Initiativet med det Offentliga rummet är del av kommunens övergripande mål att förbättra dialogen med dess invånare och företagare och hittills har det varit en succé.
— Vi har samlat in många bra idéer och fått mycket positiv respons. Vi gör det lättare att föra fram idéer och genom diskussioner fungerar vi som en katalysator för många och lyckats sätta ord på deras idéer, berättar Henrik som finns på plats fram till söndag.
 
De idéer som lyfts fram går sedan vidare till den aktör som kan göra något i frågan — det kan vara fastighetsägare, butiker, restauranger, föreningar — eller självklart kommunen. Idéer som blir verklighet ska bidra till en mer attraktiv kommun.
— En stad utan visioner och idéer är en stad utan framtid. Tillsammans med invånarna och näringslivet hoppas vi kunna lyfta idéerna som skapar en attraktivare stadskärna och utvecklar Falkenbergs handel-, kultur och restaurangliv, säger Henrik och uppmanar återigen företagen i Falkenberg att ta chansen att vara med och tycka till.
 
Offentliga rummet har öppet från kl. 09-21 till och med söndag och på plats finns även representanter från Falkenbergs kommun, näringsliv och föreningar. De kommer att både lyssna och dela med sig av sina kunskaper om stadskärnan och vilka möjligheter alla som bor eller verkar i Falkenberg har att påverka. Gäster under veckan är bland annat Destination Falkenbergs VD Håkan Gullberg och Johan Risholm, stadsarkitekt på Falkenbergs kommun. Se hela schemat av gästerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du inte möjlighet att besöka Offentliga rummet går det även bra lämna förslag online.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun