Älvsered Lantmän prisade för satsning

Inga-Lill Larsson och hennes kollegor på Älvsered Lantmän.

Inga-Lill Larsson, tvåa från vänster, med hennes kollegor på Älvsered Lantmän. Foto: Katarina Johansson/STT

Älvsered Lantmän har tilldelats utmärkelsen "Årets företagssatsning i Trivselbygden" för att de hänger med i utvecklingen och vågar satsa nytt. Företaget som funnits i 95 år har under 2014 ökat sin butiksyta med 90 kvadratmeter och ser positivt på framtiden.

— Det är jätteroligt att få den här uppskattningen och det ger oss energi att fortsätta blicka framåt, säger Inga-Lill Larsson, företagsledare på Älvsered Lantmän och den som fick ta emot priset.

Vinnarnomineringen till "Årets företagssatsning i Trivselbygden" löd enligt nedan:

"Ett stabilt företag med en 95 år lång historia i bygden. Vår vinnare har en driven och kunnig personal som hänger med i utvecklingen och vågar satsa nytt i Trivselbygden. Företaget har ett gott renommé och stort förtroende bland sina kunder. Med nya lokaler kan utbudet breddas och butiken bestå."

Butiken som funnits sedan 1919 har fem anställda och ett inköpssamarbete med ytterligare 18 fristående lantmannabutiker i Halland och Skåne. Utbyggnaden med 90 kvadratmeter innebär att de inte längre är lika trångbodda och kan exponera sina varor bättre i butiken.
— Tidigare sålde vi mycket till jordbrukare men idag är vi en mer traditionell järnhandel med färg, verktyg, trädgårdsredskap och hushållsartiklar. Som fristående lantmannabutik styr vi vårt sortiment själva vilket innebär att vi även kan ta in lokala leverantörer, berättar Inga-Lill Larsson.

Trivselbygden är ett samarbete mellan tio byar från tre olika kommuner i gränslandet kring Västergötland, Halland och Småland. Det är också inom detta område som Älvsered Lantmän har sina flesta kunder.
— Våra kunder är allt från jord- och skogsbrukare och småföretagare till villaägare. Oavsett försöker vi alltid hålla en hög servicenivå och det är också något vi ofta får beröm för. Utomstående som kommer till butiken kan nästan bli lite förvånade över att vi är så hjälpsamma, skrattar Inga-Lill Larsson som inom en snar framtid kan börja planera för ett 100-årsjubileum.

God Jul & Gott nytt år önskar vi på Falkenbergs Näringsliv

Vi vill tacka för ett händelserikt och roligt 2014 och önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt år!

Vi vet redan nu att 2015 kommer bli ett lika spännande år med flera projekt på gång och dessutom kommer vår nya näringslivschef Jan Melkersson att vara på plats från och med den 1 februari.  

Vi ses 2015!
Mattias, Madeleine, Inger och Henrik

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun