Länkar

I Falkenberg finns det flera organisationer och nätverk som på olika sätt kan hjälpa dig i uppstarten eller i vidareutvecklingen av ditt företag. Nedan listas några av dem tillsammans med regionala och centrala organisationer och myndigheter.

ALMI Företagspartnerlänk till annan webbplats


ALMI är ett statligt bolag som hjälper företag i alla dess skeden, från nyföretagande till etablerade företag. De erbjuder såväl rådgivning som finansiering.

Bolagsverketlänk till annan webbplats


Hos Bolagsverket ansöker du om namn och organisationsnummer för Aktiebolag, Handelsbolag eller registrerar ett namn på din enskilda firma.

CONNECT Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


CONNECT hjälper dig som är entreprenör och företagare att snabbare komma vidare i tillväxtprocessen genom att sammanföra dig med företagsutvecklande resurser som kompetens och kapital. CONNECT har ett unikt nätverk av nationella och internationella experter inom affärsutveckling, nätverkande, investeringar och kompetensutveckling.

Coompanionöppnas i nytt fönster


Coompanion är företagsrådgivare åt personer vill starta eget och finns på 25 platser i landet, bland annat Halland. Coompanion hjälper till med information, rådgivning och utbildning för att man ska kunna gå från idé till företagande.

CRED - Creativ Destination Hallandlänk till annan webbplats


CRED är en startmiljö för företag inom den kreativa och kulturella näringen, som erbjuder olika former av aktiviteter, metoder och verktyg för att utveckla ditt företag. CRED håller till i Varberg.

Business Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(fd Exportrådet)


Business Sweden hjälper svenska företag att växa internationellt. Tillsammans med Business Sweden och Falkenbergs Sparbank genomför Falkenbergs Näringsliv olika landsseminarium. Dessutom samverkar vi vid den så kallade Exportstegen som innebär att småföretagare under sex halvdagar kan få avgiftsfri, enskild exportrådgivning av en regional representant. Då analyseras förutsättningarna för en utlandsetablering med slutmålet att ta fram en afförsplan.

Näringslivet Fbglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Falkenbergs Näringsråd är en aktiv medlemsorganisation med närmare 400 medlemmar. De arrangerar regelbundet näringslivsluncher och frukostar med föreläsningar och varje år arrangerar de Näringslivsdagen i Falkenberg. Falkenbergs Näringsråd är också initiativtagare till Falkenbergsdialogen där företagare får möjlighet att träffa några av kommunen ledande politiker.

Företagarnalänk till annan webbplats


Företagarna är en organisation med totalt 55 000 medlemmar i Sverige. De finns till som ett stöd för företag samt arbetar för att stimulera fler att bli företagare.

Nyföretagarcentrum i Hallandlänk till annan webbplats


Nyföretagarcentrum i Halland är en konfidentiell och kostnadsfri rådgivningscentral för blivande och nyblivna företagare. Det är även en samlingspunkt för de resurser näringsliv och offentlig verksamhet kan erbjuda en nyföretagare.

Patent- och registreringsverketlänk till annan webbplats


Patent- och registreringsverket (PRV) hjälper dig när du behöver skydda tekniska idéer, varumärken och design.

Science Park Halmstadlänk till annan webbplats


Science Park Halmstad är en startmiljö där nya företagare i hela Halland kan få tillgång till affärscoaching, nätverk och en kontorsplats.

Skatteverketlänk till annan webbplats


På skatteverkets hemsida hittar du de flesta blanketter som behövs för att komma igång med din verksamhet och dessutom finns det detaljerad information om skatt, moms, deklaration etc.

Sprinklerlänk till annan webbplats


Sprinkler är en mötesplats på Facebook där du kan utbyta erfarenheter, bolla idéer och skapa nya kontakter med såväl nya som etablerade företagare.

Starta-eget.selänk till annan webbplats


Starta-eget.se är en site som på ett enkelt sett ger råd och tips för dig som funderar på att starta eget.

Svenskt Näringslivlänk till annan webbplats


Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Deras uppdrag är att öka förståelsen för företagens verklighet och att verka för att alla företag i Sverige skall ha bästa möjliga villkor för att verka och växa.

Ung Företagsamhet i Hallandlänk till annan webbplats


Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden förening vars syfte är att samverka med skolan för att införa företagsamhet och ett engagerat näringsliv i det svenska utbildningssystemet. Genom sina utbildningar ger Ung Företagsamhet barn och unga möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Verksamt.selänk till annan webbplats


På Verksamt.se hittar du samlad information från Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket, som är bra för dig att känna till när du funderar, startar, driver och utvecklar ditt företag.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun